Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Treen je Breen

Heading

Welkom bij 

de Treen je Breen Uitgeverij


De Treen je Breen uitgeverij geeft boeken en modellen uit. Vakliteratuur ontwikkelt door Birgit en Edith Steijns. Alle boeken worden verkocht via de webshop van Gelukkig Kind. De modellen gebruiken onze opleiders tijdens hun trainingen en opleidingen aan de Treen je Breen Academy, de Inholland Academy en de oudertrainingen van Gelukkig Kind.

Direct naar de webshop


Treen je Breen Uitgeverij is opgericht in 2005. De boeken en modellen zijn ontwikkeld vanuit jarenlang ervaring in het werken met kinderen, ouders en professionals. Deze content draagt bij aan meer contact, begrip, en rust tussen opvoeder en kind. Laat je inspireren door onderstaande modellen en boeken. Voor oudertrainingen bezoek de site van Gelukkig Kind. Voor opleidingen en trainingen professionals lees alles over de Treen je Breen Academy.

 

De volgende stap in opvoeden

Opvoeden is in belang van het kind, doen wat nodig is voor zijn ontwikkeling, zodat het kind steeds zelfstandiger wordt en vanuit zijn potentie gaat leven. Alle volwassenen die betrokken zijn bij de opvoeding hebben een rol in deze ontwikkeling. Opvoeden is een ingewikkelde taak. Kinderen spiegelen volwassenen in hun eigen vermogen en onvermogen in het leven. Opvoeden is en blijft mensenwerk. Wat werkt voor dit unieke kind.

Ben je klaar om jouw persoonlijke volgende stap in opvoeden te zetten. Anders kijken, anders denken, anders reageren. Het vraagt lef en veel verwondering om anders naar opvoeden te kijken. Niet het model van onderdrukking en gehoorzamen, maar het model van geloof in een kind, van oprechte hoop hebben dat het kind stap voor stap het zelf kan. Anders denken is de weg naar verandering in opvoeden. Het kind serieus nemen in het verhaal dat het heeft.

Dit boek begeleidt de opvoeder thuis, op school of op welke plek dan ook, om in contact te gaan met het kind. Het boek onderscheidt acht stappen, die een richtlijn geven aan je eigen pad in opvoeden. Met als doel het kind optimaal te begeleiden in de groei tot een bloeiende volwassene.Webshop en Informatie

Opstapkaart -opvoeding in balans-

De 23 opstapkaarten zijn ontwikkeld om jou als opvoeder te inspireren en te ondersteunen. Ze geven je een andere kijk op de opvoeding, waardoor je op je eigen manier het verschil kan maken.

Iedere Opstapkaart heeft een eigen thema. Het thema staat kort beschreven op de kaart. Het boekje geeft achtergrond en opdrachten voor verdieping. Verschillende opdrachten, inzichts- opdrachten en doe-opdrachten wisselen elkaar af. Kijk welke opdrachten op dit moment het beste bij jou passen. Zo is de ene kaart eenvoudiger uit te voeren, een andere vraagt wellicht meer van jouw reflectievermogen. Je bent als ouder uniek met je eigen ontwikkeling. Een kaart kan van de een wat langer aandacht vragen dan van een ander. Oefening baart kunst. Geniet van het proces en maak volop fouten. Wij hebben nog nooit ouders gezien die perfect opvoeden.

De Opstapkaarten kunnen door elkaar gebruikt worden. Je kan zelf een thema kiezen. Een andere optie is een willekeurige kaart trekken waarbij je het toeval laat bepalen. Als een opdracht jou stagneert, geef de moed niet op en probeer de opdracht op een later moment uit te voeren. Bij diepgewortelde problematiek is het raadzaam om enige vorm van begeleiding te zoeken.


Direct naar de webshop

TOL -Totale OntwikkelingsLoop-

Het basismodel van Treen je Breen is het TOL-model. De draaiende Tol staat voor de persoonlijke ontwikkeling op zowel emotioneel, fysiek en cognitief als sociaal niveau. Het TOL-model beschrijft de OntwikkelingsLoop van ieder mens, tijdens alle ontwikkelingsfasen van het leven. 

Ieder mens ontwikkelt zich in de verschillende levensfasen op zijn eigen manier. Voor een zorgeloze en gelukkige persoonlijke ontwikkeling zijn, vertrouwen, een veilige omgeving en liefde de basis. Je kunt alleen groeien als je bereid bent om te falen. Negativiteit, stagnatie door wrijving, is daarom ook van wezenlijk belangrijk om te groeien en ontwikkelen. 

Het model is naast een gids voor ontwikkeling, ook een ideaal model om te reflecteren over je persoonlijke ontwikkeling. Hoe jezelf het leven leidt, is van essentieel belang voor de opvoeding van kinderen. 

Meer lezen over het TOL-model, lees dan het boek de volgende stap in opvoeden van Edith Steijns. Wil je dit model toepassen op de ontwikkeling van jezelf en je kind(eren) ga dan naar Gelukkig Kind voor begeleiding
Webshop en Informatie

Testemonials.

Wat lezers zeggen  

Ik ben één week aan het experimenteren met de informatie uit het boek de volgende stap in opvoeden. Wat een mooie ervaringen heb ik in contact met mijn eenjarige dochter!


Meer grip en rust, i.p.v. automatisch reageren wat ik normaal doe. Er ontstaat meer aandacht en begrip voor de situatie waar we samen in zitten. Ondanks het feit dat we niet verbaal met elkaar kunnen communiceren.


Margriet Pronk

moeder

Ontwikkelen als uitgangspunt! Dat maakt mij zo enthousiast over dit boek. Praktische (super herkenbare) voorbeelden geven een duidelijk beeld van wat bepaalde situaties vragen van ouders. Voor mij als therapeut geeft het handvatten om te snappen waarom het voor ouders soms lastig is hun kind te ondersteunen in bepaalde ontwikkelingsfases.

Regelmatig beveel ik het boek aan ouders aan. Nog veel vaker blader ik het door om herinnerd te worden aan de voorwaarden die je kunt scheppen om ontwikkeling tot stand te brengen. Fijn Edith dat je alles zo helder op papier hebt gezet.


Floor van Loon

Therapeut

Wat ik heb opgestoken van de Opstapkaarten is hoe kan ik vanuit contact reageren op mijn kinderen.

Het vraagt vertrouwen te hebben in mijn kinderen ruimte geven.


Afstemmen met je kind. Mijn eigen balans; pas als je zelf in evenwicht bent kun je evenwichtig reageren op de behoeften van je kind. Ik geniet nog steeds van deze inzichten en de stappen die mijn kinderen hierdoor gemaakt hebben! 


Ik gun het iedere ouder, jong/oud van elk cultuur achtergrond of diversiteit kennis van opvoeden op te doen met de Opstapkaarten.


Farina Tahir

moeder en leerkacht

Schrijf je gratis in 

... en ontvang maximaal twee keer per maand

ervaringen, inzichten en oplossing op het gebied van opvoeding.

  De auteurs


Edith en Birgit Steijns.

Edith was bijna 6 jaar, toen hun opvoedreis samen begon. Als oudste en jongste in het gezin Steijns hebben ze de gezamenlijke opvoeding heel anders beleefd. 


Tot op de dag van vandaag zijn de zussen nieuwsgierig naar de ontwikkeling van ieder individueel kind. Ze geven therapie, training, schrijven boeken, ontwerpen modellen. Hun unieke benadering maakt iedere begeleiding die ze vanuit Gelukkig Kind geven passend. 


Het leven is een prachtige tocht. Laat je verrassen en meevoeren en leer door de ogen van het kind te kijken. De zussen gaan je graag voor!Een warme Groet,

Birgit & Edith

Opvoedboeken die verder gaan dan tips en trucs

Wil je als ouder of als professional ook stappen maken in het proces van opvoeden klik dan op onderstaande button.

Birgit en Edith Steijns geven ook aan de Inholland Academy post-HBO opleidingen voor professionals in het onderwijs en in psychologie en coachingspraktijken. 

meer over Gelukkig Kind info en webshop
Contact
Wil je in contact te komen met Treen je Breen en Gelukkig Kind klik dan op de contactbutton

© 2023 Treen je Breen